| Kicsit macers mert mindent kln kell megfzni, de ha elz nap ezt megteszed, msnap mr csak ssze kell lltani, s mehet be a stbe ! 
 
  
 
Rakott karfiol 
 
Hozzvalk: 
 
- 2 kisebb vagy egy nagy fej karfiol, egy bgre rizs, 
- 50 dkg darlt hs, 2 evk. olaj, s, bors, 
- 1 fej vrshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 
- 1 tesk. pirospaprika, majoranna,  
- 1 nagy doboz tejfl (375 gr), 20 dkg Trappista sajt 
- margarin, zsemlemorzsa. 
 
Elksztse: 
 
A karfiolt rzsria szedve, ss vzben majdnem teljesen puhra fzm. 
A rizst egy evkanl olajon megpirtom, majd ktszeres mennyisg vzzel, megszva,  puhra fzm. 
Az olajon a finomra vgott vrshagymt megpirtom, s hozzadom az aprra vgott fokhagymt, s azzal is pirtom egy kicsit. Hozzadom a hst, s tovbb pirtom. 
Ha mr a levt elftte, belerakom a pirospaprikt, s egy-kt kevers utn felntm egy kis vzzel. 
Ha mr minden puhra ftt, egy kzepes, magas fal tepsit kimargarinozok, s zsemlemorzsval behintem. 
A stt bekapcsolom 200 fokra. 
A tepsibe rakom egyenletesen a karfiolt, rsimtom a rizst, s erre kenem a hst. 
A tejflt elkenem a tetejn, megszrom majorannval, s berakom 15 percre a stbe. 
A sajtot lereszelem, s ha letelt a 15 perc kiveszem a tepsit, rteszem a sajtot, s mehet mg 15 percre slni. 
 
J tvgyat kvnok hozz ! 
 
  |  |