| Anyukm egyik kedvence a puncsos torta, gyht egy egyszerbb puncskrmes tortt ksztettem neki .
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1252578543_00049.)
Hozzvalk:
Tszta:
- 6 db tojs, 30 dkg porcukor, 6 evk. forr vz,
- 20 dkg liszt, fl cs. stpor, s.
Krm:
- 7 dl tej, 2 cs. puncs z fzs pudingpor,
- 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor,
- 10 dkg mazsola, 1,5 dl rum, tejsznhab.
Elksztse:
A tsztt mr elz nap megstm.
A tojsokat sztvlasztom, s a fehrjket egy csipet sval berakom a htbe.
A srgjkat a porcukorral s a vzzel habosra keverem.
A lisztbe belekeverem a stport, beleszitlom a srgjkhoz, s sszekeverem.
A stt 160 fokra bekapcsolom.
Egy 26 cm-es tortaformt kiblelek stpaprral.
A fehrjket kemny habb verem, s vatosan - egy nagy lapt segtsgvel - belekavarom a lisztes masszba.
A tortaformba ntm, s elegyengetem.
Berakom slni, s kb. 45 perc mlva egy hegyes hurkaplcval megnzem, hogy tslt-e ?
A mazsolt a rumba ntm, s hagyom, hogy megszvja magt.
Ezutn a krmhez, a tejben csommentesre keverem a pudingporokat, s sr pudingot fzk belle.
A puha margarint habosra keverem a porcukorral, s a mr kihlt pudingot aprnknt hozzkeverem, addig amg sima krmet nem kapunk.
A mazsolt leszrm, s beleforgatom a ksz krmbe.
A kihlt pisktt hrom lapp vgom, s megtltm a krmmel.
A tetejt tejsznhabbal, s mazsolaszemekkel dszitem.
J tvgyat kvnok hozz !
| |