|
Kislányom 6. szülinapjára készítettem és bár az elején úgy éreztem, hogy túl nagy fába vágtam a fejszémet a végére egészen meg voltam elégedve az eredménnyel, nem is beszélve a szülinapos csodálatáról, amikor meglátta . . .
Barbie-torta
Hozzávalók:
- 8 tojásos kakaós piskóta egy 27x35 cm-es tepsiben sütve,
- 1 cs. étcsokis puding, 2 cs. tejszín ízű puding,
- 3 dl és 6,5 dl tej, 20 dkg és 35 dkg margarin,
- 15 dkg és 25 dkg porcukor, 1 citrom,
1 cs. vaníliás cukor, 4 dl tejszín,
- piros ételfesték, cukorszivecskék, kevés rózsaszín fondant.
Elkészítése:
Már két nappal előtte megsütöttem a szokásos piskótámat 8 tojásból, kakaós változatban.
Másnap a csokis pudingot 3 dl tejjel felfőztem és kiraktam hűlni. A tejszínes pudingomat 6,5 dl tejjel főztem meg és tettem bele vaníliás cukrot és egy citrom levét is, és ez is ment ki a hidegre.
A 20 dkg margarint kikevertem 15 dkg porcukorral és a már kihűlt csokis pudinggal összekevertem.
A 35 dkg margarint kikevertem 25 dkg porcukorral és a már kihűlt tejszínes pudinggal összekevertem. Így kaptam egy adag csokis krémet és két adagnyi citromos krémet, amit beraktam a hűtőbe.
A piskótámból egy nagyobb és egy kisebb tányérral két kört vágtam ki, amiket még 3 lappá tudtam vágni, ezekből építettem meg a szoknyarészt.
Egy pogácsaszaggatóval kiszúrtam a közepüket, de előbb áthúztam a lemeztelenített barbien, hogy beleférjen a közepébe.
Ezután jött a rétegezés, felváltva a két krémmel.
A barbiet betekertem folpackkal és a felsőtestére kinyújtottam egy kis maradék rózsaszín fondantot, amivel betekertem, majd mézzel ráragasztottam a felső szélére a kis szivecskéket. Ezután kemény habbá vertem fel a tejszínt és úgy az 1/3-át kivettem, ebbe piros ételfestéket csepegtettem, így rózsaszínű tejszínhabot kaptam.
A nagyobb rész perszer fehér maradt, így azzal kentem körbe az egészet, kijavítva az egyenetlenségeket. A rószaszín habbal díszítettem és a kis szivecskékkel.
Így töltött el egy éjszakát, teljes díszben egy nagy fazék védelme alatt a teraszon.
Jó étvágyat kívánok ! ! !
| |