| Mivel n nagyon sokflekppen hallottam mr elkszteni, ezrt lerom az n verzimat is, htha valakinek pont ez jn be, pldul nekem ! ! !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1275827552_05159.jpg)
Petrezselymes burgonya
Hozzvalk:
- kb. 1 kg jburgonya, 1 cs. petrezselyem,
- s, bors, 3-4 gerezd fokhagyma, olaj.
Elksztse:
A krumplikat megpucolom s kb. fl centisekre vgom.
Egy nagyobb lbasba teszek pr kanl olajat s amikor forr, akkor belerakom a burgonykat. Csapni fog, de nem sokig, s amikor mr nem csap, akkor megfszerezem s leveszem kicsi gzra, st n mg vasat is teszek al, s lefedve prolom.
Kzben a fokhagymkat felszeletelem, s azzal tkeverem.
15-20 perc alatt megpuhul s akkor rdobom az aprra vgott petrezselymet s mg azzal is stm egy kicsit.
Vgig vatosan kavarom, egy nagy lapttal, hogy minl kevsb jjjenek szt a krumplik.
Akkor a legfinomabb (szerintem), ha egy kicsit lesl !
J tvgyat kvnok hozz !
| |