| Tudom, hogy alapvet tel, de ez most azrt volt nagy szm, mert letem els galuskjval ettk, ami nagyon jl sikerlt !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1257272289_01283.)
Csirkeprklt
Hozzvalk:
- 5-6 csirkedarab, 1 nagy fej vrshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 1 paprika,
- olaj, 2-3 tesk. pirospaprika, s, bors.
Galuska:
- 3 db tojs, liszt, s, vz.
Elksztse:
A felaprtott vrshagymt elkezdem az olajon pirtani.
Hozzadom a husikat, s egytt pirtom ket.
Ha mr szp szink lett, akkor teszem hozz, az aprra vgott fokhagymkat, s kis ideig azokkal is pirtom.
A pirospaprikt rszrom, de a gzt leveszem kicsire, nehogy meggjen. Szom, borsozom, s felntm annyi vzzel, hogy flig ellepje a hsokat.
Hozzadom a flbevgott, kicsumzott paprikt, s a flbevgott paradicsomot, s fed alatt fzm.
A galuskhoz nem tudom lerni az arnyokat, mert nem mrtem semmit, csak addig-addig adtam hozz a dolgokat, amg nem lett j ragacsos, kemny llag.
Az a legjobb, ha valakinl, aki mr sokszor csinlt ilyet, egyszer megnzzk, hogy milyen llagnak kell lennie.
J tvgyat kvnok hozz !
| |