|  | Elre megstm, s megtltm a palacsintkat, s lefagyasztom ket. gy reggel csak kiveszem ket, s este mr csak ki kell rntani ket, s egy kis besamelt csinlni hozz !
 
  
 Rntott palacsinta besamellel
 
 Hozzvalk:
 
 - 10 db ss, vastagabb palacsinta,
 - 50 dkg darlt sertshs, 1 fej vrshagyma,
 - 3 gerezd fokhagyma, 1 tesk. pirospaprika,
 - 1 paradicsom, 1 paprika, s, bors,
 - liszt, tojs, zsemlemorzsa, olaj a stshez.
 - 5 dkg margarin, 2 evk. liszt, kb.3-4 dl tej,
 - s, bors, szerecsendi.
 
 Elksztse:
 
 A hagyomnyos mdon ss, vastagabb palacsintkat stk, s hagyom kihlni.
 A hagymt megdinsztelem, s rdobom a hst, s a hagyomnyos mdon prkltet ksztek, de nagyon rvid lvel.
 Ha a prklt is kihlt, akkor megtltm a palacsintkat, gy, hogy ngyzet alakak legyenek.
 Lisztbe, tojsba, s zsemlemorzsba forgatom ket, s elbb a htben jl lehtm ket, majd lefagyasztom ket.
 Amikor ezt akarom vacsira kszteni, akkor azon a reggelen kiveszem a fagyasztbl, s a htbe rakom ket.
 A margarint felolvasztom, s rdobom a lisztet, s habzsig forralom, majd aprnknt felntm a tejjel. Kevergetve sszefzm, kzben megfszerezem, s ha felftt, akkor hagyom hlni.
 A palacsintkat forr olajban kistm, s a mrtssal egytt tlalom.
 
 J tvgyat kvnok hozz !
 
 
 |  |