|
Ez nlunk a favorit tel, ha nosztalgizni szeretnnk, mindig ezt ksztem, hiszen akkor csinltam elszr, amikor mg csak egytt laktunk kettecskn . . .
Boros-mustros karaj
Hozzvalk:
- 4 szp szelet karaj, 2-3 evk. mustr,
- 2 dl fehrbor(szraz), s, bors,
- 1 nagy fej vrshagyma, 2 tesk. pirospaprika,
- 1-1,5 dl olaj, 2 db fokhagyms zbomba-kocka.
Elksztse:
A karajszeleteket kiklopfolom, s beszom.
A hagymt aprra vgom.
Egy nagyobb, magasfal serpenyben az olajat felforrstom, s a hsszeleteket tstm rajta.
A husikat kiszedem, s flreteszem.
A maradk olajban a hagymt megpirtom, s ha megvan belerakom a mustrt, a pirospaprikt, s a borral felntve felfzm, de mg fl deci vizet is teszek r.
Ezutn a husikat visszapakolom, rmorzsolom a fokhagyms kockkat, s lefedem.
Gyakran r kell nzni, s megmozgatni-fordtani a hsokat, mert a mrts sr lesz alatta, s nehogy lesljn !
Ha a hs megpuhult, mr ksz is az tel.
Prolt rizzsel a legjobb, mert arra r lehet szedni a finom boros-mustros szaftot, melynek minden cseppje kincs !
J tvgyat kvnok hozz !
(Bekldve)
| |