|
Nemcsak a krémjében, de a tésztájában is van dió, ettől lesz különlegesen finom ez a sütemény !
Diókrémes szelet
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 db tojás, 25 dkg porcukor, 8 evők. víz,
- 1 cs. vaníliás cukor, 18 dkg liszt, fél cs. sütőpor,
- 10 dkg darált dió, só, sütőpapír.
Krém:
- 10 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 5 dkg darált dió,
- 3 dl tej, 3 evők. búzadara, 1 cs. vaníliás cukor,
- 1 tábla tortabevonó csoki, 3 evők. olaj.
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, és a fehérjéket egy csipet sóval berakom a hűtőbe.
A sárgájákat a porcukorral, a vízzel és a vaníliás cukorral habosra kavarom.
A liszthez keverem a sütőport, és az egészet beleszitálom a sárgájához. Belekeverem a diót is.
A sütőt 170 fokra kezdem el melegíteni.
Egy tepsibe ( kb. 20×32 cm) sütőpapírt terítek.
A fehérjéket kemény habbá verem, és egy lapáttal a lisztes masszához keverem óvatosan, hogy a hab ne tőrjön össze.
A tepsibe öntöm a masszát, és úgy 35-40 perc alatt megsütöm.
Közben a tejben csomómentesen elkeverem a búzadarát, és sűrű tejbegrízt főzök belőle.
A puha margarinhoz keverem a porcukrot és a darált diót. A már kihűlt grízt is hozzáöntöm, és csomómentesre kavarom.
A kisűlt piskótát, - ha már kihűlt - kiborítom a tepsiből és lehúzom az aljáról a sütőpapírt. Visszateszem a tepsibe és keresztben két lappá vágom, és megtöltöm a krémmel.
A tetejére gőz fölött megolvasztom a tortabevonó csokit, és hozzáadom az olajat, majd a tészta tetejére símitom.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |