|
A jól ismert és sok helyen elkészített emeletes élvezetet most étcsokis pudinggal készítettem el, csokirajongóknak, hát így sem rossz . . .
Emeletes élvezet csokisan
Hozzávalók:
1. 25 dkg darált keksz, 5 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 1,5 dl tej, 1 evők.rum.
2. 25 dkg túró, 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 dl növényi tejszín (Hulala).
3. 2 cs. étcsokis puding, 5 dl tej, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor.
4. 2-3 dl növényi tejszín (Hulala), csokireszelék.
Elkészítése:
A kekszet kikeverem a margarinnal, a porcukorral, a tejjel és a rummal, majd egy 28-cm-es tortaforma alját beszórom darált kekszel és rásímítom a kekszes masszámat és szépen, egyenletes vastagságúra ellapigatom a kezemmel.
A túrót kikeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral és a keményre felvert tejszínhabbal és rákenem a kekszes rétegegre. Berakom a hűtőbe.
A pudingokat megfőzöm a tejjel és kirakom hűlni. A margarint kikavarom a porcukorral és a kihűlt pudinggal összekeverem, ezt rákenem a túrós krémre. Visszarakom a hűtőbe.
Végül a maradék tejszínt - ami 2-3 dl - keményre felverem és ezt is az egész tetejére kenem, majd étcsokit reszelek a tetejére.
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |