| Ez is a diós csigánál leírt tésztából van, amit Receptvilágnál találtam, mindenes tészta néven, melynek variálhatósága óriási ! ! !
Gesztenyés-lekváros apró
Hozzávalók:
- 28 dkg liszt, 22 dkg margarin,
- 1,5 dl tejföl, csipet só, 25 dkg gesztenyemassza, 10 dkg porcukor,
- szilvalekvár.
Elkészítése:
A lisztbe morzsolgatom gyors mozdulatokkal a hideg margarint. A sóval és a tejföllel tésztává gyúrom és két gombóccá alakítva a hűtőbe rakom, folpackba csomagolva, egy éjszakára.
Másnap kivettem az egyik gombócomat és kinyújtottam, kiszaggattam a legnagyobb pogácsaszaggatómmal és a porcukorral kikevert gesztenye-masszával megtöltöttem és összeragasztottam.
Amikor elfogyott a gesztenyemasszám, akkor lekvárral töltöttem meg, mint a papucsokat.
200 fokos sütőben, sütőpapíros tepsiben sütöttem ki őket.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |