|
Ez olyan egyszerű recept, hogy bátran hozzáfoghat teljesen kezdő asszonyka is !
Fokhagymaszószos csirke
Hozzávalók:
- 3 db egész comb és 1 db csirkemell,
- 2 db tyúkhúsleves-kocka,
- 10 dkg reszelt edámi vagy trappista sajt,
- 5 dkg margarin, 2 evők. liszt,
- 8-10 gerezd fokhagyma, bors, só.
Elkészítése:
3-4 dl vízet odateszek főni. Ha felfőtt belerakom a leveskockákat, és egyenként a húsdarabokat, és fedő alatt, kis gázon puhára párolom őket.
Ha már puhák, akkor kiszedem a húsokat, a levét pedig beleöntöm egy edénybe. A lábosba dobom a margarint, és a liszttel habzásig forrósítom. A csirkelevet visszaöntöm rá, belenyomom a fokhagymanyomón át a fokhagymákat, beledobom a reszelt sajtot, sózom, borsozom, és besűrítem.
A húsdarabokat is egy kicsit megsózom, és visszapakolom őket ebbe a szószba. Összeforralom őket, de gyakran meg kell kavarni, nehogy a szósz lesüljön az aljára.
Mi hercegnő burgonyábal ettük, aminek a leírását a körteknél találod !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |