|
Fiam kedvence a bolognai, de mi már meguntuk, ezért készítettem el inkább ezt, mégis egy kicsit más és még finom is ! ! !

Olasz húsgolyók
Hozzávalók:
-
0,5 kg darált hús
-
-
vöröshagyma
-
-
só, bors, paprika, fokhagyma, oregánó, bazsalikom
-
1 tojás
-
zsemlemorzsa
-
kevés olaj
Elkészítése:
-
Először a szószt készítjük el. Egy vöröshagymát lereszelünk, kevés olajon megfuttatjuk, belezúzunk 2 gerezd fokhagymát, és fél liter sűrített paradicsommal felöntjük. Oregánót, bazsalikomot, kevés cukrot, hogy a paradicsom ne legyen olyan savanyú, és sót teszünk még bele. Kapott még egy kis petrezselymet, valamint 3 dl vizet. Felfőzzük, és a végén 1,5 ek étkezési keményítővel besűrítjük.
-
Fél kiló darálthúst (fele marha, fele sertés) bekeverünk a szánk íze szerint, mintha fasírtot készítenénk. Sót, borsot, fokhagymát, reszelt vöröshagymát, szárított petrezselyemlevelet, 2 levél friss, aprított bazsalikomlevelet, 1 tojást, és áztatott kenyér helyett 4 ek zsemlemorzsát teszünk bele.
-
Egy teflon serpenyőben 3-4 ek olajat hevítünk, és a kis gombócokat -amik nincsenek egy diónál nagyobbak- hirtelen minden oldalról megsütünk. Az olajat a serpenyőből kiöntjük, a gombócok visszakerülnek bele, és a szósszal nyakon öntjük. Kb 5 percig jól összeforraljuk őket, vigyázva oda ne kapjon...
-
Közben spagetti tésztát főzünk ki, azzal tálaljuk és persze a reszelt sajt sem maradhat le róla.
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |