| Mita nagymamm meghalt, azta nem ettem, pedig egyik nagy kedvencem ez az tel. gy gondoltam, megprblkozom vele, s teljesen olyan lett, mint amit    csinlt . . .  
 
  
 
Csszrmorzsa 
 
Hozzvalk: 
 
- 3 db tojs, 10 dkg cukor, 4,5 dl tej, 
- 30 dkb bzadara, olaj, 1 cs. vanils cukor, 
- porcukor, lekvr, pr csepp citrom. 
 
Elksztse: 
 
A tojsokat sztvlasztom, s a fehrjket, pr csepp citrommal, berakom a htbe. 
A srgjhoz adom a cukrot, a vanliscukrot, s jl sszekeverem,aprnknt a tejjel. Ha mr egynem elegyet alkot, akkor hozz ntm a bzadart, s flreteszem legalbb fl rra, hogy a dara, jl megszvja magt. 
Ha mr eltelt az id, akkor a fehrjket kemny habb verem, s belekeverem a megduzzadt darhoz. 
A legnagyobb serpenymbe pici olajat teszek, s ha mr felforrsodott, akkor belentm az egsz masszt. 
Kzepes gzon kt lapttal kevergetem, s vagdosom. 
Egy kicsit idignyes feladat, de lassan a folys masszbl, kezd sszellni a tszta. 
15-20 perc kell, hogy morzsaszerv vljon a tszta. 
Ekkor egy kicsit magasabbra veszem a lngot, s hagyom, hogy megpirljon egy kicsit, de azrt kevergetem tovbb. 
Izls dolga, hogy mennyire pirtjuk meg. 
Brmilyen lekvrral, s porcukorral tlaljuk. 
Nlunk akkora sikere volt, hogy holnap csinlhatom a kvetkez adagot ! 
 
J tvgyat kvnok hozz ! 
 
  |  |