|
Anyukm receptje, tle tanltam s azta is ksztem, finom hzi baracklekvrral, vagy eperdzsemmel isteni finom ! ! !

Rizskoch
Hozzvalk:
- 1,5 bgre rizs, olaj, 3 bgre tej, 5 evk. cukor, 2 cs. vanlis cukor,
- 4 tojs, pici s, margarin, zsemlemorzsa.
- tetszs szerint lekvrok, dzsemek.
Elksztse:
A rizst egy kis olajon, pici gzon, vason, fedvel odateszem fni, a ktszeres mennyisg tejjel.
Ha elftte a tejet, hozzadom a cukrot s a vanlis cukrot, a tojsok sgjt s egy pici st, majd sszekeverem.
A tojsok fehrjjt kemny habb verem s vatosan belekeverem a rizses masszmba.
Kimargarinozott, zsemlemorzszott tortaformba rakom s 180 fokos stben addig stm, amg a teteje pirosas nem lesz.
J tvgyat kvnok hozz ! !
| |