|
Dolce Vita ciabatta receptjt prbltam ki, ami elsre nem is lett rossz, br aki a puffasztott pkstemnyekhez van szokva, annak kicsit sr, de neknk ppen ezrt tetszik.
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1323610825_09786.jpg)
Ciabatta
Hozzvalk:
- 7,5 dl BL 80-as liszt (lemrtem 55 dkg),
- 3,5 dl vz, b negyed tesk. szrtott leszt(n fl csomaggal tettem bele,
- 1,5 tesk. s.
Elksztse:
A lisztet a sval s az lesztvel alaposan kikevertem - mg elz este - egy fakanllal, majd a vizet aprnknt hozzkevertem, hogy egynem legyen s letakarva msnap 10 rig magra hagytam.
Gynyren, habosra kelt s legalbb a ngyszeresre. Ezutn a fakanllal megprbltam sszehajtogatni, tforgatni s mg legalbb 1-1,5 rra magra hagytam.
A stm aljba egy kis tepsibe vizet raktam s a stm aljra tettem, a stt pedig elkezdtem melegteni 200 fokra.
Aztn egy kisebb tepsibe stpaprt raktam s a kzepre egy hajtst csinltam, mint egy elvlaszt vonal.
A nagyon puha tsztt lisztes felleten kicsit tgyrtam s (kb. 30 cm hossz) tglalap formra alaktottam, majd ment bele a tepsibe.
gy stttem 30 percig, de legkzelebb az elrt 225 fokon fogom stni, mert elbrja. Ezutn levettem a ht 185 fokra s mg azon stttem 15 percig.
Amikor megslt, akkor egy vizes ecsettel lekentem a tetejt, hogy kapjon egy kis fnyt.
J tvgyat kvnok hozz ! ! !
| |