| A tartalmas lencseleves után bőven elég egy ilyen második fogás, amit még meg fogok ismételni ! ! !
Csúsztatott palacsinta
Hozzávalók:
- 4 tojás, 6 dkg cukor, 5 dkg margarin,
- 1 cs. vaníliás cukor, 30 dkg liszt,
- 5 dl tej, 1 citrom reszelt héja,
- olaj, darált dió, baracklekvár,
- cukrozott kakaópor.
Elkészítése:
Egy tálba kikeverem a tojások sárgáját a vajjal és a cukorral.
Amikor már habos, akkor teszem bele a vaníliás cukrot, a lisztet, a citromhéjt, egy csipet sót és apránként a tejet.
A tojások fehérjéjét kemény habbá verem és egy nagy lapáttal beleforgatom a lisztes masszámba.
Egy csepp olajjal kikent palacsintasütőbe rakok egy nagy merőkanálnyi adagot, mert ezek vastagabb palacsinták lesznek.
Amikor az alja megsült, nem kell megfordítani, hanem egy nagy lapos tányérra csúsztatom ki. Megkenem lekvárral és darált (cukros)dióval megszórom. Közben már a másik palacsinta sül, és azt rácsúsztatom a megkentre, de ezt bőven megszórom a cukrozott kakaóval. Ezt a rétegzést folytatom, felváltva amíg tart a palacsinta masszám. Nekem 8-9 db lett belőle.
A tetejét porcukorral szórtam meg, de lehet rá csokimázt is rakni.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |