| Msodik prblkozsom a lapok stsben, s persze jobb lett, mint az elz prba, de mg van mit tkletestsek ! ! !
A recept a Lakoma oldalrl van, a kprt pedig elnzst krek, de hajnalban az utols 3 szeletet kaptam le !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1273410807_09077.jpg)
Hfehrke szelet
Hozzvalk:
- 50 dkg liszt, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor,
- 1 tojs, 1 dl tej, 1 mokksk. szalalkli, citromhj.
Krm:
- 0,5 l tej, 4 ppos evk. liszt,
+
- 30 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 2 cs.van.cukor.
Elksztse:
A lisztbe keverem a szalalklit s elmorzsolom benne a margarint. Belekeverem a tbbi hozzvalt is s tsztv gyrom az egszet. 4 egyenl rszre veszem, s egyenknt kistm ket. 10-12 perc alatt meg is slnek, oda kell figyelni rjuk !
Kzben a tejbl s lisztbl sr ppet fzk, s kiteszem hlni. A margarint habosra kavarom a porcukorral. Amikor a lisztes pp kihlt, akkor belekeverem a margarinos krmet s megtltm vele a lapokat, de a tetejre is hagyok.
Miutn a tetejt is lekentem vkonyan, akkor csokireszelkkel leszrom.
Msnapra puhl meg, akkor lehet szeletelni !
J tvgyat kvnok hozz !
| |