| Nagyon szeretem a habcskot s a gyekceim is, de elg hosszadalmas dolognak tartottam, ezrt kerestem egy gyorsabb receptet . . .

Gyors habcsk
Hozzvalk:
1 tojsfehrjhez:
- 5-7 dkg porcukor, 1 teskanl ecet vagy citroml.
Ahogy n csinltam:
- 3 tojsfehrje, 18 dkg porcukor, 3 tesk. ecet.
Elksztse:
Fontos, hogy a tojsfehrjk j hidegek legyenek !
Gz fltt kezdem felverni s ha mr megemelkedett, akkor teszem bele aprnknt az ecetet s a porcukrot.
Addig kell keverni, amg olyan kemny s fnyes nem lesz, mint a borotvahab.
Ezutn stpapros tepsibe, habzskbl kis halmokat rakok egyms mell, s megszrom durvra vgott dival, vagy csokiforgccsal, vagy sznes szrcukorral.
A stmet 180 fokra felmelegtem, de lgkeversesre
lltom !
Amikor berakom ket, akkor leveszem a ht 140 fokra s 10 percig zrt stajtnl stm.
Ezutn pedig jabb 10 percig nyitott stajtnl stm, gy hogy kitmasztom egy fakanllal a stajtmat.
J tvgyat kvnok hozz !
| |