| Ezt a receptet Alznl talltam, s nyugodt szvvel kiprbltam, hiszen az telei tuti jk ! Szerintem nagyon idelis vendgvrshoz is , s az ze, mennyei ! ! !

Fsts-bazsalikomos csirke
Hozzvalk:
-6-8 csirkealkatrsz (comb, mell), liszt, s, bors,
- olaj, 1 evk. szrtott bazsalikom, 1 nagy fej
vrshagyma, 1 hsleveskocka + 2 dl vz,
- 1 db tejfl, 20 dkg fstlt sajt,
- 1 evk. paradicsompr.
Elksztse:
A hsokat a csont mellett bevagdosom, de ki is lehet ket csontozni. Szom, borsozom, s lisztben meghempergetem ket. Kevs olajon mindkt oldalukat szpen tstm.
Eddig, akr elz nap is eljuthatunk !
A visszamaradt olajban megpirtjuk a finomra szelt hagymt, s hozz dobjuk a bazsalikomot, s a paradicsomprt.
Ha egy kicsit mr ezek is pirltak, akkor meleg vzben feloldom a leveskockt, s az egszet belentm, s felforralom.
Egy magasabb fal tepsibe lerakom a hsokat, s rntm az egszet. Aluflival letakarom, s 200 fokon puhra stm.
Ha mr puha, akkor a reszelt sajtot belekeverem a tejflbe, s minden hs tetejre kenek belle, s fedetlenl stm tovbb. Ha mr szp rzsaszn, akkor mr kszen is van.
Nekem sajnos, mr egy kicsit pirosas lett, de azrt mg nagyon finom !
J tvgyat kvnok hozz !
| |