| MAX- honlapjn talltam ezt a receptet, ami azrt j, mert meg lehet fogni kzzel, s mgis tartalmasabb, mint egy egyszer ss ropogs !

Francia hagyms-lepny
Hozzvalk:
3db, 30 cm-es cskhoz:
- 33 dkg liszt, 20 dkg margarin, 6-8 evk. vz,
- 2 tesk. s, 1 tesk. cukor, fl cs. stpor.
Tltelk:
- 1 fej lilahagyma, 10 dkg fstlt, hsos szalonna,
- 25 dkg fstlt, ftt lapocka, bors, olaj.
Tetejre:
- 1 db tojs, reszelt sajt.
Elksztse:
A lisztbe teszem a st, a cukrot, s a stport, s sszemorzsolgatom a margarinnal. Ha mr nincsenek benne nagyobb csomk, akkor kanalanknt adagolva a vizet, jl gyrhat tsztv lltom ssze. Berakom legalbb 2 rra a htbe.
A felcskozott szalonnt egy pici olajon megfuttatom, hozzadom a finomra szelt hagymt, s a felkockzott lapockt, s sszepirtom ket, a vgn pedig megborsozom.
(n mg gombt is el tudnk kpzelni benne ! )
A tsztmat 3-fel vgtam, s egy rszt ell hagytam, a tbbit vissza tettem a htbe.
Kb. 20x40- cm-es cskot nyjtottam ki belle, s megszrkltam egy villval, s a kzepre tertettem a tltelk egyharmadt. Elbb a kt hossz oldalt hajtottam egy kicsit vissza, majd a vgeit is. Kzpen szabadon maradt egy cskban a tltelk.
A maradk tsztmat is gy elksztettem.
Megkentem felvert tojssal, s elmelegtett, 200 fokos stben 15 perc alatt megstttem, de a vge fel, mg rszrtam, j vastagon a sajtot, s mg azzal is stttem pr percig.
Lehetne pizzsan is csinlni, pizzakrmet kenni r, s sonkt, vagy kukorict, paprikt, paradicsomot, ki mit gondol !
J tvgyat kvnok hozz !
| |