| Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető, de annál finomabb étel, melyben a fokhagymát, a rozmaringgal párosítva, igazán fenséges ízhatást érhetünk el !
Fokhagymás-rozmaringos pipi
Hozzávalók:
- 2 db egész comb, 1 db egész csirkemell, só, bors,
- 1 egész fej fokhagyma, 2 dl Delikátos víz, olaj,
- 1 teásk. rozmaring, 2 teásk. étkezési keményítő.
Elkészítése:
A csirkecombokat kétfelé vágom, (alsó-felső), a mellet kicsontozom, így az is két darab lesz. Besózom őket, és egy kicsit állni hagyom.
Egy mélyebb lábasban kevés olajat hevítek, és az összes husimat belepakolva, szépen átsütöm őket.
Ha már kaptak egy kis színt, akkor kis gázra veszem alatt a tüzet, és rányomom a fokhagymanyomón át az összes fokhagymát, és azzal is pirítom egy kicsit.
Ezután a vízben elkeverem az ételízesítőt, és ráöntöm.
Sózom, borsozom, és rászórom az őrölt rozmaringot, és fedő alatt puhára főzöm a húsokat.
Ha már minden puha, akkor kiszedem a husikat, és a keményítőt egy fél deci vízben eleverem, és azzal besűrítem a szaftot. Ezután visszapakolom a husikat, és már lehet is tálalni !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |