| Br nem stemny, mgsem szerettem volna kihagyni, hiszen egy tartalmas leves utn, kivl lelem, s nem b olajban kell kistni, teht mg nagyon dits is !
A receptet Ludany oldaln talltam, ksznet rte !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1246045061_06073.)
Trfnk
Hozzvalk:
- 50 dkg tr, 25 dkg liszt, csipet s,
- 15 dkg porcukor, 2 db tojs, fl cs. stpor,
- olaj, porcukor, lekvr stb.
Elksztse:
A lisztbe keverem a stport, a porcukrot, a st, s kzzel belekeverem a trt, a tojsokat, s az egszet jl sszedolgozom. Nem kell megijedni, ragacsos tszta lesz !
Egy lisztezett deszkn sszegyrom, de elg sok lisztet vesz mg fel. Puha, ruganyos tszta lesz belle.
Egy cm-re nyjtom ki, s nagyobb pogcsaszaggatval kiszaggatom.
A stmet bekapcsoltam 200 fokra, s kt tepsibe stpaprt tettem, s kiolajoztam egy ecsettel.
Belerakosgattam egymstl tvolabb a pogcskat, s a tetejket is megkentem olajjal.
n egyszerre stttem a kt tepsit (lgkeversn), de nagyon figyelni kellett, mert hamar slnek.
Csak ppen barnsak legyenek, mert az aljuk hamar odakap !
Nekem ebbl az adagbl 25 db lett, s 10 perc alatt megsltek !
Porcukorral, s eperlekvrral ettk, de lehet tejfllel, fahjas porcukorral is fogyasztani.
J tvgyat kvnok hozz !
| |