| Az utolsó adag cseresznyét meg tudtam menteni, hogy ezt a sütit el tudjam készíteni, de megérte . . .
A receptért köszönet Gizinek !
Cseresznyés lepény
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt, 20 dkg margarin, csipet só,
- 12 dkg cukor, fél cs. sütőpor, 2 db tojás,
- 1 cs. instant élesztő, fél pohár tejföl.
Töltelék:
- 1 kg magozott cseresznye, 15 dkg cukor,
- 1 cs. vaníliás pudingpor, 2 cs. vaníliás cukor,
- reszelt citromhéj, 1 teásk. fahéj.
A tetejére tej.
Elkészítése:
A lisztbe szórom az élesztőt, a sót, és a sütőport. A margarint belemorzsolgatom, és ha már szépen eloszlott, akkor teszem hozzá a cukrot, egy egész tojást, és egy tojássárgáját, és a tejfölt. Ruganyos tésztává gyúrom össze, és legalább 1 órára berakom a hűtőbe.
A 20x32 cm-es tepsimet kibélelem sütőpapírral, a cseresznyét pedig kimagvalom.
A tésztát kiveszem a hűtőből, és kettévágom.
A felét visszateszem a hűtőbe, a másik felét pedig tepsi nagyságúra nyújtom ki, és belehelyezem a tepsimbe.
A maradék tojásfehérjével megkenem a tetejét, hagy száradjon rá.
Addig a cseresznyét összekeverem a cukorral, a pudingporral, a vaníliáscukorral, a fahéjjal, és a reszelt citromhéjjal. Ezt a keveréket eloszlatom a tészta tetején.
Ekkor kapcsolom be a sütőmet 180 fokra.
A tészta másik felét is kinyújtom, és ráborítom a töltelékre.
Megszúrkálom villával, és megkenem a tetejét tejjel.
Berakom sűlni 30 percre, ami alatt meg is sűl.
Porcukorral megszórva tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |