| Könnyű, gyors recept, és akár már előző nap félig elkészíthető, másnap csak sütni kell !
Tejes-fokhagymás csirke
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell, 3 db egész csirkecomb,
- 8-10 gerezd fokhagyma, 1,5-2 dl tej,
- só, bors.
Elkészítése:
Előző nap a csirkemellet 4 darabba vágom, a combokat pedig alsó-felső részre. Besózom, borsozom, és egy magasabb falú tálba rakom őket.
1,5 dl tejbe belenyomok jó sok fokhagymagerezdet, és az egészet még megsózom, borsozom, és ráöntöm a húsokra.
Az egészet jól összekeverem, és ha nem fedi el a tej, akkor még öntök rá egy kicsit, és berakom a hűtőbe, érlelődni, akár egy egész napra.
Másnap csak az egészet elrendezem egy tepsiben, de a tej legalább félujjnyi legyen alatta, ha nincs ennyi, akkor öntök még rá.
Alufóliával lefedem, és berakom sűlni.
Az első 20 percben 200 fokon, majd a következő 30 percben 180 fokon sütöm.
Közben azért ránézek, mert a lének be kell sűrűsödnie, de nem szabad, hogy lesűljön !
Ha a hús megpuhúlt, akkor készen van.
Én hercegnő burgonyát készítettem hozzá, de a köret szabadon választott.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |