| Elre megstm, s megtltm a palacsintkat, s lefagyasztom ket. gy reggel csak kiveszem ket, s este mr csak ki kell rntani ket, s egy kis besamelt csinlni hozz !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1238167534_04240.)
Rntott palacsinta besamellel
Hozzvalk:
- 10 db ss, vastagabb palacsinta,
- 50 dkg darlt sertshs, 1 fej vrshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma, 1 tesk. pirospaprika,
- 1 paradicsom, 1 paprika, s, bors,
- liszt, tojs, zsemlemorzsa, olaj a stshez.
- 5 dkg margarin, 2 evk. liszt, kb.3-4 dl tej,
- s, bors, szerecsendi.
Elksztse:
A hagyomnyos mdon ss, vastagabb palacsintkat stk, s hagyom kihlni.
A hagymt megdinsztelem, s rdobom a hst, s a hagyomnyos mdon prkltet ksztek, de nagyon rvid lvel.
Ha a prklt is kihlt, akkor megtltm a palacsintkat, gy, hogy ngyzet alakak legyenek.
Lisztbe, tojsba, s zsemlemorzsba forgatom ket, s elbb a htben jl lehtm ket, majd lefagyasztom ket.
Amikor ezt akarom vacsira kszteni, akkor azon a reggelen kiveszem a fagyasztbl, s a htbe rakom ket.
A margarint felolvasztom, s rdobom a lisztet, s habzsig forralom, majd aprnknt felntm a tejjel. Kevergetve sszefzm, kzben megfszerezem, s ha felftt, akkor hagyom hlni.
A palacsintkat forr olajban kistm, s a mrtssal egytt tlalom.
J tvgyat kvnok hozz !
| |