| Kicsit macers mert mindent kln kell megfzni, de ha elz nap ezt megteszed, msnap mr csak ssze kell lltani, s mehet be a stbe !

Rakott karfiol
Hozzvalk:
- 2 kisebb vagy egy nagy fej karfiol, egy bgre rizs,
- 50 dkg darlt hs, 2 evk. olaj, s, bors,
- 1 fej vrshagyma, 3 gerezd fokhagyma,
- 1 tesk. pirospaprika, majoranna,
- 1 nagy doboz tejfl (375 gr), 20 dkg Trappista sajt
- margarin, zsemlemorzsa.
Elksztse:
A karfiolt rzsria szedve, ss vzben majdnem teljesen puhra fzm.
A rizst egy evkanl olajon megpirtom, majd ktszeres mennyisg vzzel, megszva, puhra fzm.
Az olajon a finomra vgott vrshagymt megpirtom, s hozzadom az aprra vgott fokhagymt, s azzal is pirtom egy kicsit. Hozzadom a hst, s tovbb pirtom.
Ha mr a levt elftte, belerakom a pirospaprikt, s egy-kt kevers utn felntm egy kis vzzel.
Ha mr minden puhra ftt, egy kzepes, magas fal tepsit kimargarinozok, s zsemlemorzsval behintem.
A stt bekapcsolom 200 fokra.
A tepsibe rakom egyenletesen a karfiolt, rsimtom a rizst, s erre kenem a hst.
A tejflt elkenem a tetejn, megszrom majorannval, s berakom 15 percre a stbe.
A sajtot lereszelem, s ha letelt a 15 perc kiveszem a tepsit, rteszem a sajtot, s mehet mg 15 percre slni.
J tvgyat kvnok hozz !
| |