| Nem vletlenl kerl bele gyulai kolbsz . . .

Gyulai lecss-karaj
Hozzvalk:
- 4 szelet karaj, 2 fej vrshagyma, 2 evk. olaj,
- 3-4 paradicsom, 3-4 paprika, s, bors,
- rlt pirospaprika, 3 gerezd fokhagyma, Gulys-krm.
Elksztse:
A karajszeleteket szp vkonyra kiklopfolom.
A vrshagymkat durvbb darabokra vgom, s gy teszek a paradicsommal s a paprikval is.
Egy nagyobb lbasba teszem az olajat, s kicsit megpirtom a hsszeleteket, hogy kapjanak egy kis sznt.
Kiveszem ket, s megy a helykre a vrshagyma, amit egy kicsit megprolok.
Ezutn jn a paprika, a paradicsom, s a fokhagyma, amit rnyomok a fokhagymanyommmal.
Rdobok egy teskanl pirospaprikt, de azzal mr nem pirtom, hanem felengedem vzzel. Szaftosnak kell lennie, gyhogy lepje el a vz !
Belenyomok egy evkanl gulyskrmet, szom, borsozom, s visszapakolom a hsszeleteket.
Addig fzm fed alatt, kis gzon, amg a hs meg nem puhul.
Lehet hozz rizst, galuskt, tsztt, petrezselymes krumplit adni, mert finom lecss szaftja lesz.
J tvgyat kvnok hozz !
| |