| Ez is egy hls vendgvr tel, te azrt vagy hls, mert nem kell mellette csorognod, a vendg pedig az ze miatt !

Baconos-gombs tlttt hs
Hozzvalk:
- 6 nagy szelet karaj, 6 szelet bacon szalonna,
- 50 dkg gomba, 1 fej vrshagyma, 2 gerezd fokhagyma,
- s, bors, kakukkf, liszt, 2 db tojs, zsemlemorzsa,
- egy tnyr olaj, fogpiszkl, stpapr.
Elksztse:
A karajszeleteket elz este kiklopfolom, hogy szp nagy szeleteket kapjak, - hiszen kett fogom ket hajtani - s beszva a htbe rakom.
Msnap a hagymt aprra vgom, s pici olajon megpirtom.
Hozzadom a felszeletelt gombt, a zzott fokhagymt, szom, borsozom, s kakukkfvezem. Fed alatt prolom, addig amg el nem fvi a levt.
Elveszem a nagy gztepsimet s az aljra stpaprt teszek. Begyjtom a stt 180 fokra.
Elveszem a hsokat, s mindegyikre fektetek egy szelet szalonnt, s a felre a gombs keverkbl is teszek. Rhajtom a hst a gombs tltelkre, s fogpiszklval sszetzm.
Egy tnyrba lisztet, egybe a felvert tojst, egybe pedig a zsemlemorszt teszem. A hsokat elbb a lisztbe, majd a tojsba, utnna a zsemlemorzsba forgatom, vgl az olajban is megfrdetem ket. A tepsibe rakom ket, - ha maradt mg olaj, azt csak alntm -s mehet is a stbe. Az els 20 percben r sem nzek, aztn vatosan kt nagy lapttal megfordtom a hsaimat, s mg 20 percig stm ket.
J tvgyat kvnok hozz !
| |