|  | Felszaporodott a tojsfehrjm a fagyasztban, gyht kerestem egy receptet amihez felhasznlhatom ket ! ! !  
 
   Habos baracklepny
 Hozzvalk: - 25 dkg liszt, 12 dkg margarin, csipet s,
 - 6 dkg porcukor, 1 tojs, 1 db. konzerv srgabarack,
 - baracklekvr, 4 tojsfehrje, 15 dkg porcukor.
 
 Elksztse:
 
 A lisztbe teszem a st s belemorzsolgatom a margarint, majd hozzadom a porcukrot s a tojst. (Ha nagyon kemny tejjel szoktam lgytani a tsztn !)A kidolgozott tsztmat folpackba csomagolva min. 30 percre htbe rakom.
 Egy kzepes tepsit kiblelek stpapirral, de ez el is hagyhat, ki is lehet margarinozni.
 A stmet 180 fokra melegtem fel.
 A tsztt kinyjtom s a tepsimbe tertem, megkenem jl a lekvrral s kirakom a felszeletelt barackokkal.
 Kb. fl rt kell stni, ekzben a tojsfehrjket elkezdem egy csipet sval kemny habb verni s amikor mr kemny,akkor aprnknt hozzadom a porcukrot, s kemny, fnyes habb verem.
 gy fl ra mlva kivettem a tepsimet s megnztem az aljt, hogy megslt-e. Akkor j, ha mr vilgos barna, zsemle szn.
 Ekkor rraktam a tojshabot, elsmtottam a tetejn s ment vissza a stbe.
 Addig stm mg, amg a hab kezd barnlni a tetejn.
 
 J tvgyat kvnok hozz !
 
 
 |  |