| Nagyon egyszer, s nem ignyel odafigyelst sem, s mg a kret is megvan az ebdhez !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1237032698_08570.)
Baconos csirke zacskban
Hozzvalk:
- 3 db egsz csirkecomb, 1 db csirkemell, de lehet csak csirkemellbl, vagy csirkecombbl is kszteni,
- 5-6 nagy szem burgonya, 8 gerezd fokhagyma,
- provanszi fszerkeverk, de lehet barbecue-s, vagy msfle is, 1 evk. liszt, egy nagymret stzacsk,
- 10 szelet bacon szalonna (25 dkg-os csomag).
Elksztse:
A csirkecombokat kettvgom (als-fels rszre), a melleket pedig szintn kettbe vgom. Minden hsba hegyes kssel kis zsebeket szrok, s fokhagymagerezdeket dugdosok bele.
A burgonykat megpucolom s ngyfel vgom hosszban.
A stt bekapcsolom 180 fokra.
Elveszek egy nagyobb tepsit, s a stzacskmat belerakom, s a szjt visszahajtom, s egyenknt befszerezem a hsokat. Ezt azrt j gy a zacskban csinlni, mert gy a felesleges fszer nem megy pocskba, hiszen a zacskban marad.
Minden egyes hsdarabot betekerek egy-egy szalonnacskba, de nem kell ket rgzteni.
A zacskba teszek egy kis lisztet, az sszes burgonyt, s jl megszrom a fszerkeverkkel. A zacsk szjt sszefogva, jl sszerzom, hogy a fszer jl eloszoljon a burgonykon.
Ezutn szpen elegyengetem a burgonykat, a zacskban, s az sszes hsdarabot, rteszem a burgonyk tetejre.
A zacsk szjt bezrom, 4-5 helyen hegyes eszkzzel megszrklom, s a forr stbe rakom 1 rra az egszet.
Ennyi id alatt megpuhul minden, de n azt szeretem, ha szne is van, gyht a zacskt jl sztnyitom, s grillezve, pirosra stm a tetejt.
J tvgyat kvnok hozz !
| |