|
Kedves barátunk 33. szülinapjára készítettem, és nagy sikere volt!
Ebben az esetben is, a piskótáját előző nap megsütöttem.
A receptet Margit honlapján találtam.
Kapuciner torta
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 db tojás, 30 dkg porcukor, 6 evők. forró víz,
- 20 dkg liszt, fél cs. sütőpor, só.
Krém:
- 5 dl tej, 2 cs. főzős vaníliás pudingpor,
- 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor,
- 1 evők. kakaó, 1 evők. feketekávé,
- 1 cs. tejszínízű Habpor + 1,5 dl tej,
- fél tábla tortabevonó csoki.
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, és a fehérjéket egy csipet sóval, berakom a hűtőbe.
A sárgájákat a porcukorral, és a vízzel habosra kavarom.
A lisztbe belekeverem a sütőport, és beleszitálom a sárgájához, és jól összekeverem őket.
A sütőt 160 fokra kezdem el melegíteni.
Egy 26 cm-es tortaformát kibélelek sütőpapírral.
A fehérjéket kemény habbá verem, és egy nagy lapáttal óvatosan a lisztes masszához keverem.
A tortaformába öntöm, és elegyengetem.
Berakom a sütőbe és úgy 45-50 perc alatt megsütöm. Ha nagyon barnúlna a teteje, akkor egy alufóliával lazán letakarom.
A krémhez a pudingporokat a tejben csomómentesre kavarom, és sűrű pudinggá főzöm. Ha meghűlt egy kicsit, akkor a hűtőben teljesen kihűtöm.
A puha margarint habosra kavarom a porcukorral, és apránként hozzákeverem a már kihűlt pudingot.
Ha csomómentes már a krém, akkor két felé veszem.
Egyik felébe a kakaót, a másik felébe a kávét kavarom.
A kihűlt piskótámat három lapba vágom, és az alsó lapot visszateszem a tortaformába. Rákenem a kávés krémet, és rárakom a második lapot. Megkenem a kakaós krémmel, és a harmadik lapot is rárakom.
A tetejére gőz fölött olvasztott csokit simítok.
Az oldalát és a tetejét a habporból vert habbal díszítem.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |