|
Egyszerűnek tünt ez a recept, hiszen egy éjszakát bennt alszik a hűtőben és csak másnap kell kisütni és még nagyon finom is.Én most egy kis kolbászt is tettem bele, de töltelék nélkül is megállja a helyét !
A receptet Ízes Kalandok oldalán találtam !
Hidegen kelt kifli:
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt, 12 dkg zsír, 1 evők. só, 1 evők. porcukor,
- 1,5 dl tej, 1 kocka élesztő (5 dkg), sajt, 1 tojás.
Elkészítése:
A meglangyosított tejbe rakom a porcukrot, belemorzsolom az élesztőt és félreteszem. A lisztben elkeverem a sót és elmorzsolgatom benne a zsírt.
Ha már felfutott az élesztő, akkor belekeverem a lisztbe és egynemű tésztává dagasztom.
Berakom a hűtőbe egy fedett, kilisztezett tálba.
Másnap reggel kivettem, hogy egy kicsit magához térjen és pár óra múlva kinyújtottam egy nagy téglalappá.
Keresztben 3 csikra elvágtam és abból háromszögeket vágtam ki.(/\/\/\)
Mindegyiket megkentem egy kis mustárral, raktam bele egy kis kolbászt és kiflivé csavartam föl.
A sütőmet 180 fokra kapcsoltam be, a kifliket sütőpapíros tepsibe raktam, a tetejüket egy felvert tojással megkentem és reszelt sajttal megszórtam, majd 15 perc alatt kisütöttem.
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |