|  | Egyszer, de finom, tartalmas leves, ami utn mr csak grzes tsztt ksztettem ebdre !   
 
  
 Frankfurti leves
 
 Hozzvalk:
 
 - fl fej kelkposzta, 3 db jrpa, 2 db nagy burgonya,
 - olaj, 1 nagy vrshagyma, 1 db tejfl, 2 evk. liszt,
 - 3 db debreceni kolbsz, s, bors, majoranna, borecet,
 - 3 gerezd fokhagyma, pirospaprika.
 
 Elksztse:
 
 Egy kicsi olajon elkezdem prolni az aprra vgott hagymt, majd ahogy szeletelem gy adom hozz, a karikzott rpkat, s a felkockzott burgonykat. Amg a fokhagymkat megpucolom, addig prolom ket, kevergetve.
 Fokhagyma nyomval belenyomom a fokhagymkat, de azokkal mr csak kevs ideig prolom, nehogy meggjenek.
 Felntm 2,5 liter vzzel, s felforralom az egszet.
 Utna kis gzra veszem, s ekkor szom, borsozom, majorannzom, s teszek bele egy evkanl borecetet.
 Ha mr flig megfttek a dolgok benne, akkor rakom bele a vkonyra vgott kposztt, s kszre fzm.
 Addig amg f, a felkarikzott kolbszt, kis adagokban, pici olajon, megpirtom, s egy paprtrlre kiszedem.
 A tejflben elkeverem a lisztet, s a pirospaprikt, s belekeverem a levesbe, amivel jra felfzm.
 A vgn mr csak a kolbszkarikkat rakom bele, s 10 perc mlva elzrom a gzt.
 
 J tvgyat kvnok hozz !
 
 
 |  |