|
Tudom, hogy van már egy hasonló recept fenn, de ez nekem azért ízlik jobban, mert nincs benne dió és magasabb a habja is, ezután ezt fogom készíteni !
Almás-habos kocka
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt, 10 dkg margarin, 4 tojás,
- 10 dkg porcukor, 1 cs. sütőpor, csipet só,
- 4 evők. tej, 1,5 kg alma, 10 dkg cukor,
- 1 cs. vaníliás cukor, 1 teásk. fahéj,
- a habhoz 20 dkg porcukor.
Elkészítése:
Azzal kezdem, hogy az almákat lereszelem, kinyomkodom és egy lábasban puhára párolom, a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal.
A margarint a porcukorral és a tojássárgájákkal habosra kavarom. Közben a lisztbe keverem a csipet sót és a sütőport, majd az egészet összekeverem és a tejjel hígítom. Egy elég lágy, ragacsos tészta lesz, amit egy kb. 20x30-as, közepes nagyságú, kisütőpapírozott tepsibe simítok.
A sütőmet 180 fokra kapcsolom be.
A puhára párolt és már kihűlt almát rásimítom erre a tésztára és kb. 20-25 perc alatt megsütöm.
Közben a tojásfehérjéket keményre verem fel a porcukorral és amikor már megsült a süti, akkor a sütőmet lejjebb csavarom, úgy 150 fokra és a habot ráteszem a tetejére és 20 percig még szárítom, addig amíg a teteje nem lesz halvány rózsaszín.
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |