|
Volt még a fagyasztómba kötözött sonka, ezért találtam ki ezt a levest, hogy elfogyjon !
Sonkás-zöldbabos leves
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab, 30 dkg füstölt sonka,
- 3-4 szem burgonya, só, bors,
- 2 evők. liszt, 3 evők. olaj, 1 teásk. pirospaprika,
- 1 kis db. tejföl, borecet.
Elkészítése:
A fagyott zöldbabot, a felkockázott burgonyát és sonkát odateszem főni úgy 2 liter vízbe, közben megfűszerezem.
Készítek egy rántást az olajból és a lisztből (ki gondolta volna ?) és amikor kihült, akkor kikeverem pirospaprikával és a tejföllel.
Amikor már minden puha, akkor berántom a levest és megkóstolom és még borecettel savanyítom.
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |