| gy ksztettem, ahogyan Anyukm elmondta semmi faxni, csak egyszer, de nagyszer tartalmas leveske ! ! !  
 
  
 
Lencseleves fstlt finomsgokkal 
 
Hozzvalk: 
 
- 30 dkg lencse, 25 dkg fstlt sonka, 
- 20 dkg fstlt kolbsz, s, bors, 
- 2 evk. liszt, 3 evk. olaj, 1 db tejfl, 
- kis fej vrshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 
- 1 babrlevl. 
 
Elksztse: 
 
A lencst mr elz este beztatom vzbe. 
Msnap leszrm s odarakom gy 1,5 liter vzzel fni s beledoblom a kvetkez dolgokat: 
felkockzott sonka, felszeletelt kolbsz, a hagymk egszben, babrlevl s a fszerek. 
Lassan puhr fzm az egszet. 
Kzben a lisztbl s az olajbl rntst csinlok, amit ha kihlt a tejfllel keverek ki. A forr levesbl merkanllal kiveszek s ezzel keverem ki a rntst, majd az egszet belentm a levesbe.  
jra felfzm az egszet s mr  
kszen is van ! 
Ecettel savanybbra, tejjel lgyabbra zesthetjk, ki hogy szereti ! 
 
J tvgyat kvnok hozz ! 
 
  |  |