|
A fasírt egészségesebb és diétásabb elkészítési módja, és még könnyebb is, mert nem kell mellette állni és fordigatni ! ! !
Baconba zárt fasírt
Hozzávalók:
- 60 dkg darált sertéshús, 1 tojás, só, bors,
- 2 szelet kenyér, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika,
- 4 gerezd fokhagyma, bacon szalonna csíkok.
Elkészítése:
A húst összekevertem a finomra vágott vöröshagymával, a szétnyomott fokhagymával, a fűszerekkel és a vízbe áztatott és kinyomkodott kenyérrel.
A legjobb, ha már előző este bekeverjük, hogy összeérjenek az ízek.
Másnap gombócokat formázok, és egy-egy szalonna csíkot tekerek rá, úgy hogy alul mindenképpen végig legyen rajta. Persze lehet füstölt-főtt császárszalonnába is tekerni, azzal is nagyon finom.
A muffinsütő mélyedéseibe rakom őket és egy-egy fogpiszkálóval megtűzöm őket, mert a sülés közben szétnyílhatnak.
180 fokon 35-40 percig sütöm és már tálalom is.
TIPP:
Legutóbb úgy készítettem, hogy körbe tekertem a szalonnát, a maradék részt pedig alá hajtottam és a sütés utolsó 10 percében tettem rá 1-1 szeletke sajtot !
Ime:
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |