| Második próbálkozásom a lapok sütésében, és persze jobb lett, mint az előző próba, de még van mit tökéletesítsek ! ! !
A recept a Lakoma oldaláról van, a képért pedig elnézést kérek, de hajnalban az utolsó 3 szeletet kaptam le !
Hófehérke szelet
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor,
- 1 tojás, 1 dl tej, 1 mokkásk. szalalkáli, citromhéj.
Krém:
- 0,5 l tej, 4 púpos evők. liszt,
+
- 30 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 2 cs.van.cukor.
Elkészítése:
A lisztbe keverem a szalalkálit és elmorzsolom benne a margarint. Belekeverem a többi hozzávalót is és tésztává gyúrom az egészet. 4 egyenlő részre veszem, és egyenként kisütöm őket. 10-12 perc alatt meg is sülnek, oda kell figyelni rájuk !
Közben a tejből és lisztből sűrű pépet főzök, és kiteszem hűlni. A margarint habosra kavarom a porcukorral. Amikor a lisztes pép kihűlt, akkor belekeverem a margarinos krémet és megtöltöm vele a lapokat, de a tetejére is hagyok.
Miután a tetejét is lekentem vékonyan, akkor csokireszelékkel leszórom.
Másnapra puhúl meg, akkor lehet szeletelni !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |