| Tudom, hogy ez is egy hétköznapi leves, de mi szeretjük, és ezt is sokféle módon lehet elkészíteni !
Gulyás leves
Hozzávalók:
- 30 dkg marha hús, 15 dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya,
- 1 fej vöröshagyma, só, bors, pirospaprika, olaj,
- 1 fehér paprika, köménymag, pici babérlevél.
Elkészítése:
A húst 2-cm-es kockákra vágom. Az olajon elkezdem pirítani az apróra vágott vöröshagymát. Ha már megpirult, akkor hozzáadom a pirospaprikát, és a húsokat.
Kicsit még pirítom, majd felöntöm 1,5 liter vizzel.
Felfőzöm, és csak ekkor fűszerezem, és beledobom a babérlevelet, és a félbe vágott fehér paprikát. Ha már fél órát kis gázon főztem, akkor teszem bele a zöldségeket. Negyed óra múlva pedig a kockákra vágott burgonyákat.
A végén még szoktam bele nokedlit is tenni, attól függően, hogy mennyire akarom sűrűre a levesemet.
Lehet bele erős paprikát is tenni, de a gyerekek miatt mi ezt kihagyjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |