| Most ksztettem elszr, de nagyon finom lett !
A receptet Zsuzsitl a Receptvilgbl vettem, s tkletes !
Ksznet rte ! ! !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1261771677_01270.)
Karcsonyi mzes
Hozzvalk:
- 50 dkg liszt, 25 dkg cukor, 1 cs. vanlis cukor,
- 3 egsz tojs, 4 nagy evk. mz, pici s,
- 2 tesk. szdabikarbna, 2 tesk. mzes fszerkeverk,
- 1 tojsfehrje, pici s, 6-7 kzepes evk. porcukor.
Elksztse:
A lisztbe teszem cukrot, a vanlis cukrot, a pici st, a szdabikarbnt, s a mzes fszerkeverket, s az egszet sszekeverem.
Beletm a tojsokat, s hozz adom a mzet, s az egszet kzzel sszelltom. Ha kemnynek rezzk, ne tegynk hozz semmit, mert ahogy a mz felmelegszik benne, gy fog lgyulni a tsztnk. Az sszelltott tsztt beraktam egy egsz jszakra a htbe.
Msnap lisztezett deszkn, csak az 1/3-t kinyjtom, j vkonyra, a tbbit vissza teszem a htbe, hogy ne melegedjen.
Ezutn jn a babra munka, a kiszurkls !
Stpaprozott tepsibe rakom ket, s csak ekkor gyjtom be a stmet 175 fokra.
A tszta msik felt is kett vgom, s csak ilyen adagokba nyjtom, s szrklom ki, mert ha a tszta felmelegszik, akkor nehz lesz vele dolgozni.
Ha a stm felmelegedett, akkor kezdem el ket stni, de vigyzva, mert ha mr elkezdenek barnlni, akkor mr szinte jk is !
Az els tepsinek 8-9 perc, a tbbinek mg annyi sem kell, mert mr forr a st.
A tepsiben hagytam kihlni, (3 tepsi lett), s csak msnap dsztettem ki.
A tojsfehrjt csipet sval, elkezdem felverni, s aprnknt hozz adom a porcukrot.
ppen hogy folys, fehr, fnyl krmet kell kapni, s ezzel tetszs szerint lehet dszteni.
J tvgyat kvnok hozz !
| |