| Ltjtok, hogy nekem sem sikerl mindig tkletesre a sti !
Sajnos rosszl volt megadva a tepsi mrete, s elg lapos lett a stemnyem, de azrt az ze krptolt mindenrt !

Ni szeszly
Hozzvalk:
-25 dkg liszt, 1 cs. stpor, csipet s, 12 dkg margarin,
- 4 tojssrgja, 4 evk. cukor, 2 evk. tej,
- baracklekvr, 6 tojsfehrje, 15 dkg vanlis porcukor,
- durvra vgott di.
Elksztse:
A lisztbe keverem a st, a stport, s elmorzsolom a margarint benne. Hozzadom a tojs srgjkat, a cukrot, s a tejet aprnknt adagolva, sma tsztv gyrom.
A stmet 180 fokra melegtem.
Kimargarinozott, 30x40cm-es (javaslom a kisebbet) tepsibe fektetem a tsztt, s megkenem baracklekvrral.
15-20 percig stm, s ez alatt az id alatt felverem a tojsfehrjket, egy csipet sval, s a porcukorral.
A flig slt tsztra kenem a kemny tojsfehrjt, megszrom a tetejt a dival, s mrskelt tzn (150 fok), addig stm mg, amg enyhn rzsaszn nem lesz a teteje.
J tvgyat kvnok hozz !
| |