| Most került először a kezembe szűzpecsenye, hát elkezdtem nézelődni, hogy mit lehet csinálni vele.
Végül ennél kötöttem ki, mert nem akartam, hogy száraz legyen.
Így benne maradt a hús minden íze, és zamata, és vajpuha lett.
Szűzies csomagok
Hozzávalók:
- 50-60 dkg-os szűzpecsenye, 50 dkg gomba,
- 15-20 dkg császárszalonna, 1 nagy fej vöröshagyma,
- só, bors, kakukkfű, alufólia.
Elkészítése:
Előző nap a szűzpecsenyét újjnyi vastag érmékre vágtam, és enyhén kiklopfoltam, de csak óvatosan. Besóztam, és a hűtőben altattam.
Másnap a gombát megpucoltam, és felszeleteltem, és besóztam, hogy essen egy kicsit össze.
A húsokat elővettem, és letéptem egy nagyobb darab alufóliát.
2-3 szelet szalonnával ágyaztam meg, erre két szelet hús került, amit sóztam, borsoztam. Hagymával terítettem be, és egy kupac gombát tettem még rá, amit sóztam, borsoztam, és kakukkfűvel megszórtam. Lazán becsomagoltam, de úgy, hogy azért ne legyen sehol sem lyuk. Még pár ilyen csomagot csináltam, aztán bekapcsoltam a sütőmet 200 fokra, és a maradék csomagot is elkészítettem.
Beraktam őket sülni, és 30 perc alatt készen is lettek. Ekkor kicsit kinyitottam őket, mert a gomba sok levet enged, és még 15 percig sütöttem, hogy fője el a levét.
Igazán omlós, zamatos ízű hús lett, és még így is maradt alatta egy kis szaft, amit a köretre lehet önteni.
TIPP:
Tehetünk bele paradicsomot, sajtot is, vagy akár paprikát is.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |