| Hétvégén grilleztünk csirkét, és ezt a húspogácsát.
A csirkét nem írom le, hiszen ahhoz csak pácot vettem, de ezt a húspogácsát leírom, mert többször készítettem, és nagy kedvenc. Ezen kívűl még hamar is átsül, hiszen darált húsból van.
Grillezett húspogácsa
Hozzávalók 15 db-hoz:
- 60 dkg darált sertéscomb, 30 dkg sütnivaló kolbász,
- 2 tojás, 2 evők. zsemlemorzsa, 6 gerezd fokhagyma,
- 5 mokkásk. só, bors, 2 teásk. oregánó.
Elkészítése:
Előző nap állítöm össze, hogy másnapra összeérjenek az ízek.
A darált húshoz adom a bélből kinyomkodott nyers kolbászt, és többi hozzávalót. A fokhagymát fokhagymanyomóval teszem bele.
Másnap tenyérnyi lapos pogácsákat készítek, és a férjem ügyesen megsüti, úgy 15 perc alatt, fordítással együtt.
A görög salátát nem írom le, mert annyira egyszerű.
A titka az, hogy közvetlenül tálalás előtt szabad csak összeállítani, hogy ne eresszen levet, és sózni is csak akkor szabad. A tetejére zorba sajtot szórtam, mert nem kaptam fetát, de ez is finom volt.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |