|
Ez egy hagyományos karfiolleves, egy kis majorannával megbolondítva !
Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom !
Majorannás karfiolleves
Hozzávalók:
- 2 db közepes fej karfiol, 3 db csirkeszárny,
- 5 db csirkemáj, 4 db répa, 2 db zöldség,
- só, bors, majoranna, ételízesítő, olaj.
Elkészítése:
Az olajon elkezdem párolni-pirítani, a karikára vágott répát,
majd hozzáteszem a csirkeszárnyakat, és a rózsáira szedett karfiolt.
Ha már kaptak egy kis színt, akkor felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék (ez nállunk kb. 4 liter), beleteszem a zöldséget, és felfőzöm, a levest.
Ha felfőtt, akkor kis gázra veszem, és csak ekkor teszem bele a májakat, és sózom, borsozom, ételízesítőzöm, és teszek bele egy evőkanál majorannát.
Addig főzöm, amíg minden puha nem lesz.
Ha valakinek nem elég sűrű, főzhet bele tésztát is, de én nem szoktam.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |