| Nem szeretem igazn a krumplit, de ezt az telt szivesen eszem vacsorra, vagy kretnek is.
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1237581279_06050.)
Tcsni hagyms joghurttal
Hozzvalk:
- 1 kg burgonya, 2 db tojs, 4 gerezd fokhagyma,
- telzest, s, bors, 2 evk. liszt, olaj,
- 1 pohr joghurt, fl fej vrshagyma,
- szrtott bazsalikom, reszelt sajt.
Elksztse:
A krumplit megpucolom, s nagylyuk sajtreszeln lereszelem. Egy kicsit kinyomkodom, de lltban mg gyis fog levet ereszteni. Belenyomom a fokhagymanyommmal a fokhagymkat, megfszerezem, beletm a tojsokat, s hozzkeverem a lisztet is. Flreteszem egy kicsit, addig a joghurtba reszelem a hagymt, s belekeverem a bazsalikomot.
Egy kzepes serpenyben egy kisujjnyi olajat felmelegtek.
Ez alatt a tcsni massza enged mg egy kis lt, de ettl nem kell megjedni, csak jl ssze kell kavarni.
Ha az olaj mr elg meleg, akkor egy evkanllal halmokat kanalazok bele, s a kanl htval lepnyekk laptom ket.
Ezutn lejjebb veszem a gzt, hogy tsljenek.
Ha a szle kezd barnulni, akkor mr egy kicsit ks, de meg kell fordtani, csak a szle j ropogs lesz (n ezt szeretem).
Ha nem szeretnnk, hogy a szle ropogs legyen, akkor mr rzsasznes szlnl t kell fordtani.
Fontos, hogy paprtrlre szedjk ki, hogy a felesleges zsradk lecsepegjen rla.
Ha ez megtrtnt, akkor mg forrn tegyk r a sajtot, hogy rolvadjon.
A sajttal, s a hagyms joghurttal tlaljuk.
J tvgyat kvnok hozz !
| |