|  | 
Brmivel megtlthet, gyorsan sszellthat finomsg, s mennyei illatok a konyhban . . .A receptet a Konyha-lakk oldaln talltam.
 
 
  
 Sajtos-sonks lepny
 
 Hozzvalk:
 
 Tszta:
 - 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 db tojs, s.
 Rvalk:
 - 20 dkg fstlt-ftt karaj, vagy sonka, vagy brmilyen
 felvgott, kolbszszeletek,
 - 2 fej lilahagyma felszeletelve, vagy prhagyma is lehet,
 - brmilyen paprika felkockzva,
 - 20 dkg sajt reszelve, 1 db tejfl, s, bors,
 - 2 db tojs, 2 evk. tej.
 
 Elksztse:
 
 A tszthoz valkat gyorsan sszegyrom, ha nem akar sszellni, teszek hozz egy pici hideg vizet. Amg mindent sszevgok berakom a htbe.
 A hsflt felkockzom, a hagymt felkarikzom, a paprikt kockkra vgom, a sajtot lereszelem.
 A tejflt a tojsokkal, a tejjel, s a fszerekkel sszekeverem.
 Egy lepnyformt kimargarinozok, s belisztezek.
 A stt bekapcsolom 180 fokra.
 A tsztt kiveszem a htbl, s kinyjtom.
 Belerakom a lepnyformba, s beleigaztom, gy, hogy legyen pereme is.
 Rtertem az sszes feldarabolt finomsgot, s mieltt berakom slni, csak akkor ntm r a tejfls ntetet.
 gy 40-45 perc alatt sl meg.
 
 Javaslat:
 Brmit r lehet tenni, gombt, kukorict, zldsgeket, paradicsomot, jhagymt, ki mit szeret !
 
 J tvgyat kvnok hozz !
 
 
 |  |