| Bár élesztős tészta, de nem kell külön keleszteni, ezért bátran hozzá lehet fogni, mert nagyon finom !
Ezt is a Sütigyárban találtam !
Sajtos-sonkás csiga
Hozzávalók:
- 2,5 dl élesztő, 1 kávésk. só, 1 pohár tejföl,
- 20 dkg margarin, 30 dkg liszt.
- 20 dkg reszelt Trappista sajt, 15 dkg füstölt-fött sonka
vagy tarja, esetleg baconszalonna,
- 1-2 kanál tejföl, 1 tojás.
Elkészítése:
A lisztbe keverem a margarint, a tejfölt, a sót, és belemorzsolom az élesztőt is. Nekem még vett fel lisztet, de nyugodtan adjunk hozzá még.
Ha a tészta már összeállt, lefedve a hűtőbe rakom minimum egy órára, de lehet akár egy egész éjszakára is.
A töltelékhez a sonkát apróra vágom, de le is lehet darálni.
Hozzákeverem a tejfölt, a sajt háromnegyedét, a tojást és jól összekeverem.
A sütőt 180 fokra bekapcsolom.
A tésztát kiveszem a hűtőből, és lisztezett deszkán fél cm vékony téglalappá nyújtom.
Rákenem a tölteléket, és felcsavarom, mint a bejglit, és 1,5 cm-es szeletekre vágom.
Két nagy tepsit vékonyan kiolajozok.
A csigákat elosztom a két tepsibe, nekem úgy 15-15 db lett.
A csigák tetejét megszórom a maradék sajttal és mindkét tepsivel berakom a sütőbe. Ekkor bekapcsolom a hőlégkeverőt és úgy sütöm. A felső tepsi 20 perc alatt lett kész, az alatta lévő pár perc múlva.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |