|
Ez a többrétegű sütemény kicsit talán bonyolultnak hangzik, de bátran fogjunk hozzá, mert megéri a fáradtságot !
Fontos, hogy előző nap állítsuk össze, mert másnapra érik össze!
A receptért köszönet Andinak !
Kinder Bueno szelet
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 db tojásfehérje, 6 evők. porcukor, 1 evők. olaj,
- 2 evők. liszt, 2 evők. zsemlemorzsa,
- fél cs. sütőpor, 15 dkg vágott dió.
Krémek:
- kb. fél üveg mogyorókrém, 6 db tojássárgája,
- 25 dkg porcukor, 5 dl tej, 1 cs. vaníliás pudingpor,
- 3 evők. liszt, 1 tábla tejcsokoládé,
- 25 dkg margarin, 2 dl Hulala tejszín,
- háztartási keksz, 1,5 dl tej, 1 teásk. rum.
Elkészítése:
Egy nagyobb tepsit kimargarinozok, és belisztezek.
A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, apránként beleszitálva a porcukrot. Ha már kemény hab lett, beleteszem az olajat, a lisztet, a zsemlemorzsát, és a sütőport.
A sütőt 160 fokra kapcsolom be.
A tésztamasszát beleöntöm a tepsibe, a tetejére egyenletesen rászórom a vágott diót, és már mehet is a sütőbe. Nem kell, hogy előmelegített legyen a sütő.
Nekem úgy 45-50 percig sült.
Ahogy a tészta megsült, kiveszem a sütőből és még forrón rákenem a mogyorókrémet.
A krémhez a tojássárgájákat csomómentesre keverem a porcukorral, a pudingporral és a liszttel. Apránként hozzáöntöm a tejet, és az egészből sűrű krémet főzök.
A puha margarinba apránként belekeverem a már kihűlt krémemet, és csomómentesre kavarom. Az így nyert krémemet két felé veszem. Az egyik felébe belekeverem a közben gőz fölött fölolvasztott csokit, így lesz egy sárga és egy barna krémem.
A már kihűlt tésztánkra rákenem a sárga krémet.
A tejbe belekeverem a rumot, és ebbe fürdetem meg a kekszeket, amikkel teljesen beborítom a sárga krémet.
Erre kenem fel a barna krémet, és beteszem a hűtőbe másnapig.
Másnap a maradék vágott diót serpenyőben megpirítom.
A tejszínt kemény habbá felverem, és a barna krémre kenem fel.
A tetejére szórom a pirított diót, és kész is van!
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |