|
Vásárhelyi csirkeleves
Hozzávalók:
- 70 dkg csirke (nállunk ez 3-4 csirkeszárny és 4-5 csirkemáj)
- 10 dkg füstölt húsos szalonna,
- 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma,
- 1 teáskanál pirospaprika, 2 szál répa,
- 10 dkg zeller, 2 húsos (zöld)paprika,
2-3 paradicsom vagy egy darabolt paradicsomkonzerv,
só, bors, 5 dkg tarhonya.
Elkészítése:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük. Hozzáadjuk a fölaprított vöröshagymát és üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a csirkedarabokat (kivétel a májakat). Megpirítjuk a csirkehúst is, és a tűzről levéve rászórjuk a pirospaprikát, kis gázra téve párszor még átforgatom a cuccot, majd felöntjük kb. két liter vízzel, vagy amennyi levest akarunk. Nagy gázon elkezdjük főzni az egészet.
Beledobjuk a kockára vágott répákat, zellert, a zúzott fokhagymát.
Ha felfőtt a levesünk, kis gázra vesszük, és beledobjuk a májakat, megfűszerezzük, és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
Amikor már majdnem kész, akkor tesszük bele a felkockázott zöldpaprikát, és paradicsomot.
Tehetünk bele felkockázott burgonyát is, és főzhetünk tésztát, vagy tarhonyát is bele, de én inkább - a gyerekek miatt - több zöldséget teszek bele, és már azzal is elég sűrű lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |