|
Az utóbbi 1 hónapban vagy 3-szor megsütöttem, mert akkora sikere volt, nyugodt szívvel ajánlom, mert könnyű elkészíteni is ! ! !
Stollwerck szelet
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt, 18 dkg porcukor, 5 dkg margarin,
- 1 kávésk. szódabikarbóna, 1 cs. porélesztő,
- 1 dl tej, 1 db tojás.
Krém:
- 6 evők. cukor, 8 dl tej, 25 dkg margarin, 18 dkg porcukor,
- 1 cs. vaníliás cukor, 5 evők. liszt.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. Gáztepsi hátulján külön-külön megsütjük. Picit megszurkájuk a tésztát sütés előtt, hogy ne legyen hólyagos.
A kristálycukrot egy lábasban karamellizáljuk, majd felöntjük fél liter meleg tejjel. Addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad benne. Majd hozzáadjuk a margaint a vaníliás cukrot és porcukrot. Tövább főzzük, amíg a margarin el nem olvad. 5 evőkanál lisztet csomómentesen elkeverünk 3 dl tejben, majd a karamellás alaphoz adjuk. Tovább főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Megvárjuk amíg langyosra hűl, majd megtöltjük vele a tésztalapokat.
Másnapra fog megpuhulni, akkor a szokásos csokimázamat ráteszem és be a hűtőbe még egy kicsit !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |